Sari la conținut
cel mai bun gps auto garmin pni serioux pentru masina camion top cele mai bune gps auto ieftine cu ecran mare

Cel mai bun GPS auto 2024 – Top 5, Ghidul Cumpărătorului

Cel mai bun GPS auto elimină stresul condusului. Sigur, smartphone-urile integrează aplicații de navigare talentate și de multe ori gratuite, dar nu toată lumea vrea să folosească un telefon sau o tabletă pentru indicații de orientare. Puteți lăsă GPS-ul auto în mașină și să uitați de el până când îl veți folosi din nou – și asta fără să vă faceți griji că rămâneți fără baterie la telefon sau că sunteți într-o zonă fără semnal.

Cu îmbunătățiri precum informații gratuite despre trafic și actualizări pe viață alte hărților, GPS-urile auto pot face mult mai multe decât au făcut vreodată și nu au fost niciodată mai ieftine, mulțumită concurenței acerbe din partea smartphone-urilor și a tabletelor. În cele ce urmează am selectat 5 dintre cele mai bune GPS-uri auto pe care le puteți cumpără chiar acum.

Dacă vă grăbiți, consultați tabelul de mai jos pentru selecția noastră cu top 5 cele mai bune GPS-uri auto. Apoi veți găsi recenzia pentru fiecare dintre acestea și un ghid al cumpărătorului pentru a vă ajuta să alegeți GPS-ul potrivit.

NumeDiagonală displayConectivitate
Garmin DriveSmart 555.5 inchBluetooth, Cititor de carduri MicroSD, Wi-Fi Verifică Preț
Serioux Urban Pilot UPQ5005 inchUSB, Cititor de carduri MicroSD Verifică Preț
Garmin DriveSmart 767 inchUSB, Bluetooth, Wi-Fi Verifică Preț
PNI L807 PLUS7 inchCititor de carduri SD Verifică Preț
Garmin Dezl LGV 101010 inchUSB, Bluetooth, Cititor de carduri MicroSD, Wi-Fi Verifică Preț

Top 5 cele mai bune GPS auto în 2024

1. Garmin DriveSmart 55 – Cel mai bun GPS auto în general

Garmin DriveSmart 55 - Cel mai bun GPS auto în general

Specificații:
 • Diagonala display: 5.5 inch
 • Rezolutie display: 1200 x 720
 • Autonomie: 1 h
 • Conectivitate: Bluetooth, Cititor de carduri MicroSD, Wi-Fi
 • Functii: TripAdvisor, Indicator limita viteza, Garmin Real Directions, Foursquare, Alerta scoli, Actualizari din trafic, Apelare bluetooth

Pro

 • Ecran superb
 • Indicații de orientare foarte bune

Contra

 • Nimic
Recenzie

Garmin DriveSmart 55 iese în evidență față de alte GPS-uri auto pentru că oferă cele mai bune indicații de orientare, actualizări gratuite ale hărților și alerte pentru șofer, toate pe un ecran excelent fără marigini.

GPS-ul are un ecran de 5,5 inchi. Ecranul capacitiv de 720 x 1200 pixeli al lui DriveSmart 55 este mult mai simplu de citit și mai clar decât cele de 272 x 480 pixeli care se găsesc în majoritatea modelelor de navigație cu dimensiuni similare. În plus, controlul multi-touch ajută la mărirea și micșorarea facilă a hărții.

La fel ca cele mai bune GPS-uri auto, Drive Smart 55 vine cu Bluetooth și poate fi conectat la smartphone-uri. Acest lucru vă permite să trimiteți destinații pe dispozitiv, să obțineți informații suplimentare despre trafic și să primiți notificări pe ecran.

Dispozitivul Garmin DriveSmart 55 poate evidenția anumite puncte de interes pe parcurs. Baza de date extinsă Drive Smart vă ajută, îndrumându-vă către cele mai bune locuri și puncte de interes din zonă. În plus, DriveSmart 55 oferă informații utile despre trafic în mai multe zone metropolitane și poate fi controlat cu ajutorul comenzilor vocale.

2. Serioux Urban Pilot UPQ500 – Cel mai bun GPS auto ieftin

Serioux Urban Pilot UPQ500 - Cel mai bun GPS auto ieftin

Specificații:
 • Diagonala display: 5 inch
 • Rezolutie display: 800 x 480
 • Capacitate acumulator: 950 mAh
 • Conectivitate: USB, Cititor de carduri MicroSD
 • Functii: eBook Reader, FM transmitter, Mod noapte

Pro

 • Foarte ieftin
 • Design simplu, minimalist

Contra

 • Ecran greu de citit în soare
Recenzie

Serioux Urban Pilot UPQ500 este unul dintre cele mai populare GPS-uri auto datorită prețului foarte scăzut și caracteristicilor oferite.

Deși nu lasă impresia unui produs premium, vine cu niște caracteristici care vor face experiența de condus mai utilă și mai plăcută fiecărui șofer. Designul este unul simplu, din plastic negru, și se potrivește oricărui interior de mașină.

Urban Pilot UPQ500 are un ecran 5 inch cu o rezoluție de 800 x 480 pixeli. Este un ecran decent, care nu excelează la niciun capitol, dar care își face treaba bine. Singurul inconvenient al acestui ecran este luminozitatea redusă, așadar nu se va vedea prea bine în soare.

GPS-ul vine atât în variante cu hărți, cât și în variante fără hărți. Calitatea indicațiilor de orientare este bună, deși nu vei primi alerte cu privire la evenimentele din trafic. Din pacate, hărțile trebuie actualizate manual, dar se pot găsi pe internet fără niciun cost.

Dacă ai nevoie de un GPS auto simplu, fără prea multe funcții suplimentare, dar care să își facă treaba bine, atunci Serioux Urban Pilot UPQ500 este cea mai bună alegere pentru tine.

3. Garmin DriveSmart 76 – Cel mai bun GPS auto pentru camion

Garmin DriveSmart 76 - Cel mai bun GPS auto pentru camion

Specificații:
 • Diagonala display: 7 inch
 • Rezolutie display: 1024 x 600
 • Autonomie: 1 h
 • Conectivitate: USB, Bluetooth, Wi-Fi
 • Functii: Hands-free, Asistenta vocala, TripAdvisor, Alerte soferi, Amazon Alexa, ENVIRONMENTAL ZONE ROUTING

Pro

 • Ecran mare și clar
 • Ușor de stabilit rute și de găsit destinații

Contra

 • Comenzile vocale încă mai au nevoie imbunătățiri
Recenzie

Când vine vorba de GPS-uri auto, Garmin domină piața de mulți ani. Cele mai bune dispozitive ale companiei oferă instrucțiuni audio și vizuale foarte bune, precum și funcții utile, cum ar fi WiFi sau Bluetooth pentru apeluri hands-free.

Garmin DriveSmart 76 este o opțiune mult mai bună decât utilizarea unui smartphone din cauza dimensiunii sale și a faptului că nu trebuie să vă faceți griji că telefonul dvs. își va pierde semnalul la rețea într-un moment nepotrivit.

DriveSmart 76 are un ecran tactil HD de 7 inchi, navigare excelentă asistată prin voce, integrare cu Amazon Alexa și conținut preîncărcat pentru a ajuta la ghidarea drumului. Ecranul are o rezoluție de 1024 x 600 pixeli și oferă detalii deosebite.

Funcțiile de top ale lui DriveSmart 76 sunt WiFi integrat, informații live despre trafic, asistență pentru benzi, alerte pentru viraj periculoase, mementouri pentru a vă urmări viteza dacă conduceți prea repede pentru limita de viteză aplicabilă – și hărți detaliate ale Europei care pot fi descărcate gratuit.

Garmin Drivesmart 76 este un GPS auto fantastic, plin de funcții utile. Sistemul de navigare prin satelit este simplu de utilizat, găsește rute grozave și oferă îndrumări vocale și vizuale eficiente, iar datorită dimensiunii mari a ecranului este cel mai bun GPS auto pentru camioane.

4. PNI L807 PLUS – Cel mai bun raport calitate-preț

PNI L807 PLUS

Specificații:
 • Diagonala display: 7 inch
 • Rezolutie display: 800 x 480
 • Capacitate acumulator: 1600 mAh
 • Conectivitate: Cititor de carduri SD
 • Capacitate maxima card de memorie: 32 GB

Pro

 • Ecran mare de 7 inch
 • FM Transmitter

Contra

 • Uneori de mișcă greu
Recenzie

Deși PNI nu este primul nume care îți vine în cap atunci când te gândești la un GPS auto, modelul L807 PLUS oferă un pachet bun la un preț atractiv.

PNI L807 PLUS are un ecran de 7 inch, cu o rezoluție de 800 x 480 pixeli. Se va vedea decent, dar nu la fel de bine ca ecranele de pe cele mai bune GPS-uri auto de la Garmin. L807 PLUS vine cu un stylus în cutie care oferă un control și o navigare prin meniuri mult mai precisă, față de utilizarea cu degetele.

Sistemul de navigație portabil PNI L807 PLUS este echipat cu FM transmitter. Acesta permite transmiterea melodiilor stocate în memoria internă/externă a navigației pe radioul FM din mașină.

Memoria internă a navigației este de 8GB, ceea ce înseamnă că se pot integra hărți complexe sau adăuga fișiere multimedia suplimentare. Din pacate, hărțile trebuie descărcate manual, întrucât nu vin direct din cutie.

Recepția și afișarea poziției GPS pe hartă se face instantaneu, datorită noului procesor mai puternic MSTAR 2531 cu viteză de 800 MHz și a memoriei RAM de 256 MB.

Conectica navigației PNI L807 PLUS este formată dintr-un port miniUSB, un slot micro SD, pentru hărți suplimentare sau fișiere multimedia și o mufă jack pentru căști.

5. Garmin Dezl LGV 1010 – Cel mai mare ecran

Garmin Dezl LGV 1010 - Cel mai mare ecran

Specificații:
 • Diagonala display: 10 inch
 • Rezolutie display: 1280 x 800
 • Autonomie: 2 h
 • Conectivitate: USB, Bluetooth, Cititor de carduri MicroSD, Wi-Fi
 • Functii: Comenzi vocale, Indicator limita viteza, Apelare handsfree, Actualizari din trafic, Notificari inteligente, Alerte, Planificare pauze

Pro

 • Rute personalizate pentru camioane
 • Ecran superb de 10 inch

Contra

 • Este destul de scump
Recenzie

Un ecran de 5 inch sau de 7 inch nu este suficient pentru nevoile dumneavoastră? Garmin Dezl LGV 1010 este aici să rezolve problema.

Nu doar că vine de la producătorul numărul 1 de GPS-uri auto, dar oferă un ecran superb de 10 inch cu o rezoluție de 1280 x 800 pixeli. Dezl LGV 1010 este o tabletă în adevăratul sens al cuvântului pe care o poți plasa în camionul tău.

GPS-ul oferă rute personalizate pentru camioane. Nu trebuie decât să introduceți profilul de camion (personalizabil în funcţie de înălţime, greutate, lungime, lăţime şi substanţe periculoase) pentru a găsi rutele potrivite pentru camionul dumneavoastră şi încărcătura acestuia.

Garmin Dezl LGV 1010 asigură sosiri fără probleme prin fotografiile aeriene din satelit cu docurile de încărcare, intrările pentru camioane şi porţile de securitate.

Trebuie să parcați camionul? Datele oferite de Truck Parking Europe vă ajută să găsiți parcările pentru camioane de pe ruta dvs. Le puteți filtra după facilităţile preferate, cum ar fi Wi-Fi®, duşuri, nivel de securitate şi multe altele. Prin aplicația Garmin dēzl™, puteți verifica disponibilitatea locurilor de parcare pentru a reduce riscul de a intra într-o parcare aglomerată.

Cum aleg cel mai bun GPS auto în 2024? – Ghidul cumpărătorului

ghidul cumparatorului pentru cele mai bune gps auto pentru masina camion ieftine cum alegi cel mai bun gps ieftin

Vă întrebați cum să determinați ce dispozitive GPS auto sunt mai bune decât altele? Având atâtea opțiuni din care să alegeți, poate fi greu să vă dați seama care oferă cea mai bună valoare, cele mai bune caracteristici și cea mai bună funcționalitate generală. Din fericire, suntem aici pentru a vă ajuta să înțelegeți ce face un GPS auto de calitate și pentru a vă răspunde la întrebările despre cumpărarea și utilizarea acestor dispozitive.

Caracteristici de căutat atunci când cumpărați cel mai bun GPS auto

Fiecare GPS auto este diferit, dar la prima vedere ar putea părea toate destul de asemănătoare. În timp ce fiecare sistem de navigație GPS oferă indicații pas cu pas pentru a vă ghida către o destinație, fiecare dispozitiv are caracteristici diferite și beneficii diferite. Unele dintre aceste caracteristici pot fi deosebit de benefice pentru nevoile dumneavoastră specifice. Iată care sunt caracteristicile pe care ar trebui să le căutați în timp ce comparați diferite opțiuni de GPS auto.

Marimea ecranului

Ecranul este cea mai importantă caracteristică a oricărui GPS auto. Te uiți la ecran pentru îndrumări, sugestii și informații esențiale. Așadar, trebuie să vă asigurați că GPS-ul pe care îl alegeți are un ecran suficient de mare pentru a putea privi în timp ce conduceți, fără a fi nevoie să vă luați ochii de la drum.

Este o idee bună să luați în considerare ecranele cu dimensiuni cuprinse între cinci și șase inci. Acest lucru asigură că ecranul este suficient de mare pentru a fi văzut de la volan, dar nu este atât de mare încât să vă blocheze parbrizul sau vederea la drum. De asemenea, puteți căuta ecrane care oferă opțiuni de zoom, astfel încât să puteți vedea și mai clar în timp ce conduceți.

Control vocal sau funcționalitate hands-free

Această caracteristică foarte utilă vă permite să operați dispozitivul GPS fără a vă lua mâinile de pe volan. În loc să faceți modificări ale traseului sau să introduceți o adresă cu mâinile, puteți pur și simplu să vorbiți cu GPS-ul pentru actualizări și modificări. Este o caracteristică pe care cu siguranță veți dori să o aveți în timp ce conduceți singur. Căutați un GPS pentru mașină care oferă o modalitate sigură și ușoară de a gestiona comenzile în timp ce sunteți pe drum.

Actualizări live de trafic

În anii trecuți, dispozitivele GPS ofereau pur și simplu cea mai bună rută. Nu luau în considerare factori precum traficul sau tipurile de drumuri pe care călătoreai. Cu toate acestea, acum că dispozitivele GPS pentru mașini sunt mai avansate, multe oferă actualizări live de trafic ca o caracteristică. Acest lucru este util în special dacă doriți să evitați traficul sau să luați cel mai rapid traseu posibil. Cu actualizări de trafic în timp real, GPS-ul va comuta pe o rută mai rapidă dacă traficul se acumulează. De asemenea, GPS-ul poate oferi actualizări în timp real despre cât timp va dura călătoria dvs., în funcție de traficul de-a lungul drumului.

Actualizarea hărților pe viață

Cumpărarea unui GPS auto este o investiție. O caracteristică care vă va ajuta să obțineți o durată lungă de viață a GPS-ului mașinii dvs. sunt hărțile pe viață. Un dispozitiv GPS cu hărți pe viață se asigură că primiți mereu actualizări despre modificările aduse drumurilor și hărților din întreaga țară. GPS-ul se poate actualiza fie printr-o conexiune la internet, fie prin descărcări, modificând orice rute sau drumuri care pot fi diferite. Aceasta este o caracteristică importantă care vă ajută să preveniți confuzia.

GPS auto VS smartphone

După cum am menționat mai devreme, este ușor să preferați aplicația de navigare a smartphone-ului dvs., în locul unui GPS auto. La urma urmei, smartphone-ul este deja în mașină cu dvs. și este mult mai scump decât un GPS.

Cu toate acestea, cel mai bun GPS auto este conceput special pentru navigație. Smartphone-ul dvs. este proiectat pentru a efectua apeluri, a trimite mesaje și a accesa aplicații. Și există o mulțime de dezavantaje să te bazezi pe un smartphone în loc de o aplicație GPS. Ei includ:

Putere

Smartphone-urile pot face multe, dar necesită și reîncărcare frecventă. Dacă ați folosit vreodată aplicația de hărți pe un drum lung, probabil ați descoperit că și doar o oră sau două de navigare poate consuma complet bateria smartphone-ului. Dacă nu aveți încărcătorul la îndemână, puteți rămâne fără indicații de orientare.

Cost

Bazându-te pe datele smartphone-ului tău pentru a te duce acolo unde trebuie să mergi poate fi costisitor. Dacă treceți peste alocația lunară de date, ați putea plăti o taxă considerabilă. Este mai rentabil (și mai ieftin) să te bazezi pe un GPS auto.

Ecran mai mic

Dispozitivele GPS au ecrane mai mari decât smartphone-ul tău mediu. Asta înseamnă că navigarea cu telefonul este mai dificilă, deoarece nu puteți vedea cu ușurință elemente cum ar fi viraje și direcții de orientare mai complexe. Veți avea o vedere mai îngustă și mai limitată a traseului dvs. atunci când vă bazați numai pe telefon.

Scop și design

Telefonul dvs. poate fi proiectat pentru tot felul de utilizări diferite, dar scopul său principal este pentru apeluri și mesaje text. Se poate ocupa de navigare, dar nu pentru asta a fost conceput, în mod special. Un GPS auto, pe de altă parte, este proiectat doar pentru a oferi indicații de orientare. Asta înseamnă că un GPS auto este cel mai bun instrument pe care îl poți avea atunci când ești pe drum.

Dispozitivele GPS au mai multe funcții de navigare, vă permit să vedeți mai ușor și mai clar ceea ce vă așteaptă și vă pot duce către și de la aproape orice destinație. Un GPS pentru mașină este acum un instrument avansat și accesibil pentru mașina ta, așa că de ce să alegeți ceva care este mai puțin calificat și mai puțin capabil?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *